A II. Világháború ( képek,információk,hadműveletek,videók,stb)
A II. Világháború ( képek,információk,hadműveletek,videók,stb)
II. Világháború
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kapcsolatok
 
Szerkesztői menü (nem elérhető)
 
!FIGYELMEZTETÉS!

Figyelem!

A szerkesztő a zenékért,képekért,
információkért, vidókért való durvaság esetleges hiteletelenségért, a múlt
kétségbe vonásáért  
felelősséget nem válall!!! A honlap nem támogat semmilyen politikai eszmét!!

Az estleges önkényuralmi jelképek előfordulása a történelmi hűséget szolgálja!

 

 
Magyarország
 
2.magyar hadsereg emlékére

A 2. magyar hadsereg (1942–1943)

Az 1. páncéloshadosztály alakulatai. Esztergomtábor, 1942 

Az 1. páncéloshadosztály alakulatai.
Esztergomtábor, 1942

 

Gépkocsizó gyalogság a doni harctéren, 1942

Gépkocsizó gyalogság a doni harctéren, 1942

 

Repülőtisztek a keleti fronton. Balról az első Horthy István kormányzóhelyettes

Repülőtisztek a keleti fronton. Balról az
első Horthy István kormányzóhelyettes
 
Szótár
 
 
 
 
 
E-mail a szerkesztőnek

 
Magyarország időjárása
Magyarország időjárása
A részletekért klikk a képre.
 
Köszönet

VIDEA

A videók vetítésért köszönet a VIDEA-nak!

 
Bejelentő vonal

 
Kitüntetések
Kitüntetések : Bíbor Szív(amerika)

Bíbor Szív(amerika)

„Az Egyesült Államok ellensége illetve bármilyen ellenséges erő elleni harci cselekményben szerzett sebesülésért vagy halálesetért.”


Megjelenés:

A Bíbor Szív egy szív alakú érem, melyet aranysáv keretez. A szélessége 35 mm. Középen George Washington tábornok profilja látható, a háttér bíbor színű. A szív felett megjelenik Washington címere (fehér pajzs két piros sávval és három piros csillaggal), zöld levelek között.
Az érem hátoldalán a FOR MILITARY MERIT (magyarul katonai érdemért) szavak olvashatók egy szív alakú kiemelkedésben.
A szalag szélessége 35 mm és a következő csíkokból áll: 3 mm ezüst; 29 mm bíbor; és 3 mm ezüst.

Ki kaphatja meg ezt a kitüntetést?

A Bíbor Szívet az USA fegyveres erői azon tagjainak ítélik oda, akik háború során csatában, ellenséges fegyvertől sebesültek meg. A kitüntetést posztumusz is odaítélik, ha a katona szolgálatteljesítés közben meghalt vagy sérüléseibe belehalt. Ebben az esetben a kitüntetést a legközelebbi hozzátartozó veheti át.

Története:

Az eredeti Bíbor Szívet, George Washington alapította New York-ban 1782. augusztus 7-én. A célja az volt, hogy a kitüntetetekről lehessen tudni, hogy vérüket áldozták szülőföldjük védelmében és ezért tisztelet és megbecsülést kapjanak szomszédaiktól.

A kitüntetésre, bár soha nem törölték el, az amerikai függetlenségi háborút követően az I. világháború végéig nem jelöltek senkit.

1927. október 10-én , Charles Pelot Summerall tábornok javasolta a Kongresszusnak, hogy élesszék fel a katonai érdem érmet. A javaslatot visszavonták, és az előkészítéseket 1928. január 3-án felfüggesztették, de a tábornok irodáját utasították, hogy kartotékoljon minden anyagot, amit a lehetséges jövőbeli felhasználás érdekében gyűjtöttek.

1931. január 7-én Summerall utóda, Douglas MacArthur tábornok új terven kezdett dolgozni, amelybe bevonta Washington Művészeti Bizottságát. Szándéka az volt, hogy George Washington születésének 200. évfordulójára készítenék el az érmet.

Elizabeth Will (?-1975), a hadsereg címertani specialistája elkészítette annak a kitüntetésnek leírását, amit ma Bíbor Szívként ismerünk.

A művészeti bizottság a leírás alapján három gipszmodellt kért szobrászoktól, amiből végül kiválasztotta John R. Sinnock munkáját.

1931. az Egyesült Államok elnöke, George Washington születésének a 200. évfordulójára a Bíbor Szívet, egy végrehajtási rendeletben felélesztette.

1932. február 22.-én a Hadügyminisztériumban döntöttek a különböző díjak odaítéléséről. A kitüntetést végül 1917. április 5-éig visszamenőlegesen megítélték (ekkor lépett be az Egyesült Államok az I. világháborúba). Az első, akinek a Bíbor Szívet odaítélték, az maga MacArthur volt.

A II. világháború (1941. december 7. és 1943. szeptember 22-e között, a háború korai szakaszában), a Bíbor Szívet odaítélték mindazoknak, akik az ellenség elleni harcokban részt vettek, és a kötelességüket kimagaslóan teljesítették. Később a Kongresszus egy törvénnyel megszüntette azt a gyakorlatot, hogy érdemes szolgálatért ítéljék oda a Bíbor Szívet.

1942. december 3.-án a kitüntetést kiterjesztették minden fegyvernemre, és szabályozták az alkalmazását. Ettől kezdve csak sebesülésért volt adható.

1962. április 25.-én keltezett rendeletben szabályozták, hogy a hozzátartozók milyen formában vehetik át a Bíbor Szív posztumusz díját.

1984. február 23.-án keltezett rendelet engedélyezte a terrorista támadások során, illetve az 1973.  március 28 után békefenntartó erők részeként szerzett sebesülések Bíbor Szívvel való elismerését.

A II. világháborúban, majdnem 500.000 darab Bíbor Szív érmet gyártottak. A mai napig nem múlták felül ezt a számot. 2003-ban, a Bíbor Szív érmek közül 120.000 darab volt készleten.

(adatok forrása: wikipedia)

 
Utolsó frissítés

 ideje: 2011. feb. 08.

menü II. Világháború
almenü Hírek/Cikkek
tárgy Láthatatlan tank

Következő frissítés várható tárgya:
???

 
Világóra
 
Kedvencekhez!
Rakj a kedvencekhez!
 
Szövetségesek
 
Tengelyhatalmak
 
Dokumentumok
 
Naptár
2021. Augusztus
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Előre katonák!
Indulás: 2006-11-23
 
Most
látogató olvassa a lapot
 
Linkek
 
Háborús linkek
 
Google
Google
 
HÍREK
 
Spammelők ellen!

Ha szeretnél te is csatlakozni, kattints az ikonra

 
Egy szív egy akarat!

 
G-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Nem lopsz!

 

 

 
 

ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE! - ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE! - Skam és remakejei MAGYAR FELIRATTAL, folyamatosan frissülünk!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Egy párkapcsolati elemzés,összehasonlítás,segít abban, hogy harmonikus, biztonságos döntést hozzál, felelõsen és idõben!    *****    A születési horoszkóp olyan információkhoz juttat, amelyek fontosak, fejlõdésünkhöz,valamint, egészségünk megtartásához!    *****    and i know now that this world will never be enough    *****    Rendeld meg születési horoszkópod és a 3 éves ajándék elõrejelzésed, nagyon sok segítséget kaphatsz a továbbiakhoz!!!!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis + 3 év elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Rendeld meg most! Kattints    *****    "A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod." - SZEREPJÁTÉK    *****    KONOHA.HU - Naruto és Shippuuden rajongói oldal és fanfiction. - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet :)    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    "amit Ava Morris akar, azt Ava Morris megkapja, még holtában is"    *****    "a varázslat mindig megköveteli az árát"    *****    "Más kérdés, vajon milyen sokáig lehet mindkét végén égetni ugyanazt a gyertyát, mielõtt teljesen leég."    *****    "Az Elsõk bástyaként állnak a város lakói és az õket fenyegetõ természetfeletti csapások között."    *****    Cameron Ward, a mosoly mögött rejtõzõ ármány. Csak ne feledd: jobb, ha sosem fordítasz hátat neki. - canon karakter    *****    Üdvözlöm! Tetõ felújítás elött áll? Nem találta meg a megfelelõ szakembert? Nézze meg a weboldalam! Ács-Tetõfedõ mester    *****    THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE