A II. Világháború ( képek,információk,hadműveletek,videók,stb)
A II. Világháború ( képek,információk,hadműveletek,videók,stb)
II. Világháború
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kapcsolatok
 
Szerkesztői menü (nem elérhető)
 
!FIGYELMEZTETÉS!

Figyelem!

A szerkesztő a zenékért,képekért,
információkért, vidókért való durvaság esetleges hiteletelenségért, a múlt
kétségbe vonásáért  
felelősséget nem válall!!! A honlap nem támogat semmilyen politikai eszmét!!

Az estleges önkényuralmi jelképek előfordulása a történelmi hűséget szolgálja!

 

 
Magyarország
 
2.magyar hadsereg emlékére

A 2. magyar hadsereg (1942–1943)

Az 1. páncéloshadosztály alakulatai. Esztergomtábor, 1942 

Az 1. páncéloshadosztály alakulatai.
Esztergomtábor, 1942

 

Gépkocsizó gyalogság a doni harctéren, 1942

Gépkocsizó gyalogság a doni harctéren, 1942

 

Repülőtisztek a keleti fronton. Balról az első Horthy István kormányzóhelyettes

Repülőtisztek a keleti fronton. Balról az
első Horthy István kormányzóhelyettes
 
Szótár
 
 
 
 
 
E-mail a szerkesztőnek

 
Magyarország időjárása
Magyarország időjárása
A részletekért klikk a képre.
 
Köszönet

VIDEA

A videók vetítésért köszönet a VIDEA-nak!

 
Bejelentő vonal

 
Hírek/Cikkek
Hírek/Cikkek : Láthatatlan tank

Láthatatlan tank

tech.hu  2011.02.08. 21:33


A Brit BAE Systems nevet viselő haditechnikai cég egy meglehetősen merész ötlettel állt elő, ami viszont, ha a másik oldalról nézzük, akkor teljes mértékben várható volt tőlük. Hogy miért? Az egyik ok az, hogy ha elnézzük a technika mai fejlődését, szerintem tök egyértelmű és kézenfekvő volt az az elképzelés, hogy egy láthatatlan tankot alkosson valaki. (Mondjuk én spec egy őrült tudós mellett tettem volna le a voksomat, aki egy hegy belsejében kiépített laborban lakik egy görbe hátú segéddel...)

Az emberi fantázia kimeríthetetlen és mindent meg lehet csinálni idővel, szóval szerintem már ez is régóta lógott a levegőben. Na és a másik ok pedig, hogy ettől a cégtől már megszokhattuk az átlátszó páncéloshoz hasonló ötleteket. Hogy ne kelljen a Google-t nyúzni példák után, meg is említek párat: a lézerágyú mint fő védelem a kalózok ellen, vagy az, amikor egy a Batmobil által ihletett harci járművet akartak a csatamezőkre küldeni.

De tudom, hogy titeket inkább ez a masina érdekel, úgyhogy bele is vágok. Maga az alapötlet valószínűleg az Afganisztánban szolgálatot teljesítő katonák fejéből pattanhatott ki, mivel sokszor meggyűlt a bajuk a sziklás-sivatagos terephez készült álcákkal. Ezekre a problémákra jelenthet megoldást a jelen írás tárgyát képező harceszköz. A működési elve rendkívül egyszerű, talán ebben is rejlik a szépsége. Az e-olvasókból jól ismert E-ink alapú kijelzőkkel tapétázzák le a tankot és a képernyők mindig éppen azt a képet mutatják, amit a monstrum kitakar. Egészen pontosan a tank jobb oldalán lévő kép az, amit a tank bal oldalán lévő kamerakamerák éppen rögzítenek.

Jó, ott van természetesen a mozgás közben felvert porfelhő meg a nyomok a homokban, esetleg a hang is, de attól függetlenül szerintem nagyon király, hogy ennyire egyszerűen láthatatlanná lehet válni. Végezetül pedig a tank néhány fizikai jellemzője: a mai Challenger 2-es tankoknak a súlyát lefeleznék kb. 30 tonnára és a dízelmotort egy elektromos hibridre cserélnék. A BAE mérnökei 2013-ra szeretnének elkészülni az első változattal, és 2015-ben már élesben tervezik használni az általam Árnyékra keresztelt gépet.

 
Utolsó frissítés

 ideje: 2011. feb. 08.

menü II. Világháború
almenü Hírek/Cikkek
tárgy Láthatatlan tank

Következő frissítés várható tárgya:
???

 
Világóra
 
Kedvencekhez!
Rakj a kedvencekhez!
 
Szövetségesek
 
Tengelyhatalmak
 
Dokumentumok
 
Naptár
2021. Augusztus
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Előre katonák!
Indulás: 2006-11-23
 
Most
látogató olvassa a lapot
 
Linkek
 
Háborús linkek
 
Google
Google
 
HÍREK
 
Spammelők ellen!

Ha szeretnél te is csatlakozni, kattints az ikonra

 
Egy szív egy akarat!

 
G-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Nem lopsz!

 

 

 
 

ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE! - ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE! - Skam és remakejei MAGYAR FELIRATTAL, folyamatosan frissülünk!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Egy párkapcsolati elemzés,összehasonlítás,segít abban, hogy harmonikus, biztonságos döntést hozzál, felelõsen és idõben!    *****    A születési horoszkóp olyan információkhoz juttat, amelyek fontosak, fejlõdésünkhöz,valamint, egészségünk megtartásához!    *****    and i know now that this world will never be enough    *****    Rendeld meg születési horoszkópod és a 3 éves ajándék elõrejelzésed, nagyon sok segítséget kaphatsz a továbbiakhoz!!!!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis + 3 év elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Rendeld meg most! Kattints    *****    "A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod." - SZEREPJÁTÉK    *****    KONOHA.HU - Naruto és Shippuuden rajongói oldal és fanfiction. - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet :)    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    "amit Ava Morris akar, azt Ava Morris megkapja, még holtában is"    *****    "a varázslat mindig megköveteli az árát"    *****    "Más kérdés, vajon milyen sokáig lehet mindkét végén égetni ugyanazt a gyertyát, mielõtt teljesen leég."    *****    "Az Elsõk bástyaként állnak a város lakói és az õket fenyegetõ természetfeletti csapások között."    *****    Cameron Ward, a mosoly mögött rejtõzõ ármány. Csak ne feledd: jobb, ha sosem fordítasz hátat neki. - canon karakter    *****    Üdvözlöm! Tetõ felújítás elött áll? Nem találta meg a megfelelõ szakembert? Nézze meg a weboldalam! Ács-Tetõfedõ mester    *****    THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE