A II. Világháború ( képek,információk,hadműveletek,videók,stb)
A II. Világháború ( képek,információk,hadműveletek,videók,stb)
II. Világháború
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kapcsolatok
 
Szerkesztői menü (nem elérhető)
 
!FIGYELMEZTETÉS!

Figyelem!

A szerkesztő a zenékért,képekért,
információkért, vidókért való durvaság esetleges hiteletelenségért, a múlt
kétségbe vonásáért  
felelősséget nem válall!!! A honlap nem támogat semmilyen politikai eszmét!!

Az estleges önkényuralmi jelképek előfordulása a történelmi hűséget szolgálja!

 

 
Magyarország
 
2.magyar hadsereg emlékére

A 2. magyar hadsereg (1942–1943)

Az 1. páncéloshadosztály alakulatai. Esztergomtábor, 1942 

Az 1. páncéloshadosztály alakulatai.
Esztergomtábor, 1942

 

Gépkocsizó gyalogság a doni harctéren, 1942

Gépkocsizó gyalogság a doni harctéren, 1942

 

Repülőtisztek a keleti fronton. Balról az első Horthy István kormányzóhelyettes

Repülőtisztek a keleti fronton. Balról az
első Horthy István kormányzóhelyettes
 
Szótár
 
 
 
 
 
E-mail a szerkesztőnek

 
Magyarország időjárása
Magyarország időjárása
A részletekért klikk a képre.
 
Köszönet

VIDEA

A videók vetítésért köszönet a VIDEA-nak!

 
Bejelentő vonal

 
Hadműveletek
Hadműveletek : Pearl Habor

Pearl Habor

Japánok

Pearl Harbor

Egy álmos vasárnap reggelen, 1941. december 7-én, japán repülőgépek váratlan támadást intéztek a hawaii amerikai flottabázis, Pearl Harbor ellen. Ez az esemény visszafordíthatatlanul megvátoztatta a háború menetét: az Egyesült Államok hadat üzent japánnak és japán szövetségeseinek, Németország és Olaszország pedig hadba lépett Amerika ellen. A tengelyhatalmak hamarosan szembesültek azzal, milyen félelmetes és elszánt ellenfelet szereztek maguknak.

Merész húzás

Pearl Harbor hatalmas támaszpont a hawaii Oahu-sziget természetes öblében. Ez volt -és még mindig ez- az Egyesült Államok csendes-óceáni flottájának parancsnoksága.Ezenfelül hét repülőtér, hajójavító szárazdokkok, egy tengeralattjáró-támaszpont és nagyobb üzemanyagraktárak találhatóak itt. A támadás időpontjában Japán nem állt a hadban Amerikával. De a japánok remélték, hogy akkora csapást mérnek ezzel ellenfelükre, hogy képesek lesznek nagy területeket megszerezni, mielőtt az Egyesült Államok magához térne.

Háború!

A támadást úgy időzítették, hogy az amerikai erők a lehető legkevésbé legyenek éberek. Az okozott kár csaknem 90%-a az első tíz percben keletkezett. A hat repülőgép-hordozóból és 26 egyéb hajoból álló flotta tizenegy nappal korábban indult el Japánból. Észrevétlenül érkeztek december 6-án este a támadási körzetbe, Hawaiitól 450 kilométerre északra. Minitengeralattjárók, melyek az öböl vizéig hatoltak, is részvettek a csapásban. Félorányi mészárlás és zűrzavar után a japán gépek eltűntek az égről.

Második csapás

Miközben az amerikai kiszolgáló személyzet a tűzzel viaskodott és a sebesültek ellátásával foglalatoskodott, újabb 170 japán repülő tűnt fel. Egy órán át köröztek a támaszpont felett, ám ez a második támadás kevésbé volt sikeres. Az amerikai légvédelmi ágyúk mostanra működésbe léptek, így a támadó gépek heves ellenállásba ütköztek.

Könnyű célpontok 

A japán támadás eredményeképpen 18 hadihajó süllyedt el vagy rongálódott meg, 180 repülőgép pusztult el és 2400 amerikai halt meg. Mindannyian könnyű célpontok voltak: az öbölben a hajók kettesével álltak, a reptereken pedig csoportjával sorakoztak a gépek. A legsúlyosabb veszteségek az Arizona csatahajón következtek be. Az első támadás során bonba hullott a kéményébe és a robbanás közel ezer embert ölt meg.

Felébresztették az alvó tigrist

Az Egyesült Államokat mélyen felháborította a támadás, s azonnal hadat üzent. A nemzet döbbenten hallgatta Franklin D. Roosevelt elnököt, aki december hetedikét " a gyalázat napjának " nevezte. Másnapra a háború európai konfliktusból világháborúvá szélesedett. Ez különösen jó hír volt Anglia és Oroszország számára, melyek már egy ideje harcoltak a náci Németország ellen. Immár mellettük állt az Egyesült Államok, a világ legerősebb országa még Iszoruka Jamamoto admirális, a Pearl Harbor- támadás elméleti atyja is ború látóan nyilatkozott tiszttársai elött: "Félek, csak felébresztettük az alvó tigrist." 

 
Utolsó frissítés

 ideje: 2011. feb. 08.

menü II. Világháború
almenü Hírek/Cikkek
tárgy Láthatatlan tank

Következő frissítés várható tárgya:
???

 
Világóra
 
Kedvencekhez!
Rakj a kedvencekhez!
 
Szövetségesek
 
Tengelyhatalmak
 
Dokumentumok
 
Naptár
2021. Július
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 
Előre katonák!
Indulás: 2006-11-23
 
Most
látogató olvassa a lapot
 
Linkek
 
Háborús linkek
 
Google
Google
 
HÍREK
 
Spammelők ellen!

Ha szeretnél te is csatlakozni, kattints az ikonra

 
Egy szív egy akarat!

 
G-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Nem lopsz!

 

 

 
 

Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Egy párkapcsolati elemzés,összehasonlítás,segít abban, hogy harmonikus, biztonságos döntést hozzál, felelõsen és idõben!    *****    A születési horoszkóp olyan információkhoz juttat, amelyek fontosak, fejlõdésünkhöz,valamint, egészségünk megtartásához!    *****    and i know now that this world will never be enough    *****    Rendeld meg születési horoszkópod és a 3 éves ajándék elõrejelzésed, nagyon sok segítséget kaphatsz a továbbiakhoz!!!!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis + 3 év elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Rendeld meg most! Kattints    *****    "A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod." - SZEREPJÁTÉK    *****    KONOHA.HU - Naruto és Shippuuden rajongói oldal és fanfiction. - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet :)    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    "amit Ava Morris akar, azt Ava Morris megkapja, még holtában is"    *****    "a varázslat mindig megköveteli az árát"    *****    "Más kérdés, vajon milyen sokáig lehet mindkét végén égetni ugyanazt a gyertyát, mielõtt teljesen leég."    *****    "Az Elsõk bástyaként állnak a város lakói és az õket fenyegetõ természetfeletti csapások között."    *****    Cameron Ward, a mosoly mögött rejtõzõ ármány. Csak ne feledd: jobb, ha sosem fordítasz hátat neki. - canon karakter    *****    Üdvözlöm! Tetõ felújítás elött áll? Nem találta meg a megfelelõ szakembert? Nézze meg a weboldalam! Ács-Tetõfedõ mester    *****    THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE    *****    FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!